Тиждень правознавства

Головна » Новини » Тиждень правознавства   

Хочеш Людиною справжньою стати, 

Наші закони навчись поважати. 

Навчись їх виконувать завжди і всюди, 

Тоді і тебе поважатимуть люди!

    Кожна країна світу, що взяла на себе зобов’язання виконувати міжнародні конвенції, у тому числі про права людини, повинна керуватися принципами і нормами цих угод у своєму внутрішньому законодавстві. Держави, що взяли на себе зобов’язання виконувати міжнародні документи про права людини, зобов’язані створити умови для здійснення і захисту прав кожної людини. Практично всі сучасні конституції демократичних держав мають норми, які у загальній формі гарантують непорушність основних прав людини.

   10 грудня   1948 року Організація  Обєднаних  Націй прийняла Загальну  декларацію прав людини. Документ складався із преамбули та 30 статей. Декларація стала  найавторитетнішим джерелом міжнародних норм щодо прав людини. День її прийняття був визнаний як міжнародний День прав людини.

    Коли Україна стала незалежною державою в 1991 році , президент від імені України підписав міжнародний договір  Конвенцію про права дитини.             Діти – дзеркало кожної держави та її майбутнє. Конвенція ООН про права дитини набула чинності в Україні з 27 вересня 1991 року.

    В Юрковецькій ЗОШ І – ІІІ ступенів був проведений Всеукраїнський тиждень права:

1.   Виставка малюнків « Я і мої права» .  Вчитель Вакуленко С.А.

2.          Всеукраїнський урок « Права людини»   для  учнів 1-11 кл.,  класоводи та класні керівники.

3.  Казковий правовий конкурс для учнів початкових класів:  « Я і мої права», вчитель Вакуленко С.А., 10.12.2019р.

4.                     Виховний захід для учнів 5- 11 класів « Я маю право жити на Землі», вчитель  Вакуленко С.А., 10.12.2019р.

            Наше майбутнє залежить від наших дітей, які в майбутньому будуть розбудовувати наш великий дім , імя якому – Україна. Тож зробимо цей світ прекрасним!