День вчителя

Головна » Новини » День вчителя   

День вчителя в Україні.

Учитель - не просто професія, це покликання.

 

Якщо вчитель має тільки любов до справи, він буде добрим учителем. Якщо вчитель відчуває тільки любов до учня, як батько, мати, він буде кращим за того вчителя, який прочитав усі книжки, але не відчуває любові ні до справи, ні до учня.

Якщо учитель поєднує в собі любов до справи і до учнів, він – досконалий  учитель. (Л.М.Толстой)

Робота, що пов’язана з викладанням, завжди вважалася дуже складною, але в той же час поважною діяльністю. Дуже точно про вчителя писав відомий поет С.Л.Соловейчик: «Він актор, але його глядачі і слухачі не аплодують йому. Він скульптор, але його роботи ніхто не бачить. Він лікар, але його пацієнти рідко дякують за лікування та далеко не завжди бажають лікуватися. Де ж йому взяти сили для щоденного натхнення? Тільки в самому собі, тільки у свідомості величі своєї справи…»

 

День Вчителя. Щороку його святкують у першу неділю жовтня.

День вчителя у світі почали святкувати із 1966 року 5 жовтня, коли на Спеціальній міжнародній конференції про статус учителів було підписано документ «Рекомендації, що стосуються статусу вчителя». Це перший документ, який визначив умови праці вчителів у всьому світі. У Радянському Союзі вітати вчителів офіційно почали із 1980 року.

 День вчителя в Україні святкують з 1994 року, згідно з Указом Президента України, - 6 жовтня. Нині професійне свято освітян святкують 100 країн у всьому світі. Цього дня вшановують заслуги вчителів та всіх працівників сфери освіти у процесі якісної освіти та їхній неоціненний вклад у розвиток суспільства.

Не залишилась осторонь у ці святкові дні і Юрковецька ЗОШ І-ІІІ ст. Урочистості відбулись у стінах школи 4 жовтня цього року. У святкуванні Дня вчителя взяли активну участь учні 9-го (класний керівник Купець О.В.) та 11-го (класний керівник Бірецький В.В.) класів, трудовий колектив школи та запрошені колишні викладачі-пенсіонери нашої школи (відео звіт додається).

Із вступним вітальним словом до усіх присутніх звернулась директор школи Шклярук Н.Г., яка по завершенні промови вручила грамоти і подяки окремим членам шкільного колективу. Усім присутнім педагогам-ветеранам учителі вручили гарні букети квітів.

Чудовим букетом квітів і гарними  словами вдячності була оцінена робота самого керівника школи. З промовою від імені усього колективу школи виступив завуч школи Мельник Ю.В. На святі належним чином було оцінено і роботу самого завуча школи, а також  досягнення окремих вчителів та ветеранів-педагогів.

Продовжилось свято цікавим святковим концертом, підготовлений учнями старших класів  та їх наставниками. Окремих слів подяки при підготовці свята заслуговують батьки учнів, які створили і подарували  чудові кулінарні шедеври –  святкові торти.

На довго запам’ятається трудовому колективу школи, ветеранам-педагогам і учням школи цьогорічне свято педагогів своєю щирістю, святковим настроєм, оптимізмом!

                                              Учитель: Бірецький В.В.