14 березня - Міжнародний день числа ПІ

Головна » Новини » 14 березня - Міжнародний день числа ПІ   
14 березня — Міжнародний день числа Пі, а з 2019 року — ще й Міжнародний день математики.
Число π – одна з найвідоміших і найважливіших математичних констант у світі. Якби ми не знали числа π, не було б ані телевізора, ані радіо, ані телефонів, ми не могли б подорожувати літаком, обчислювати площі круга, довжину кола. Без формул, записи яких містять число π, неможливо було б розрахувати траєкторії польоту космічних кораблів.
Число π з'являється у формулах, що використовуються в найрізноманітніших сферах.
Чому саме 14 березня святкують день числа π? Тому що це день народження найвидатнішого вченого світу- Альберта Ейнштейна. Березень - третій місяць року, число 14 - 3.14. Число π - дорівнює відношенню довжини кола до його діаметра, це нескінченний десятковий дріб, значення якого обчислюють близько 4000 років.
Встановлено новий світовий рекорд: за 108 днів і 9 год швейцарські дослідники з Університету прикладних наук Граубюндена обчислили число π в 62,8 трильйона десяткових знаків ( з допомогою суперкомп'ютера).
З метою популяризації математики для учнів Юрковецького ліцею було проведено "Математичний πкнік". Учні 5-11 класів переглядали презентації, розв'язували ребуси, кросворди, проводили практичні дослідження числа π, виготовили листівки з π побажаннями.