Свято Миколая

Головна » Новини » Свято Миколая   

Добро та милосердя Святого Миколая

Накінець – то , діти, милі,

Ви діждались тої хвилі,

Що з небесного престола

Зійде пресвятий Микола.

 

Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Та найбільшою популярністю та любовю користується свято, що відзначається  19 грудня, коли всі люди святкують  День Святого Миколая.

Напередодні цього дня діти згадують усі свої добрі та погані вчинки, а також пишуть листи до Святого Миколая, вираховуючи на який подарунок заслуговують. Кожен думає: що ж це буде,  подарунок від доброго Миколая чи оберемок різок від чорта Антипка? Адже святий Миколай і за життя, і після смерті відзначався надзвичайною добротою та справедливістю. Тому подарунки діставались лише тим, хто на це дійсно заслуговував. Слухняних діток під подушкою чекають гостинці, а от бешкетникам варто задуматися про свою поведінку та чекати в подарунок тільки різочку. 

Це довгожданний день року, і кожен сподівається отримати якусь частинку чарівної казки, що оповиває це свято.

Святий Миколай завітав і до Юрковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, де в інтерактивному класі зібралися учні, вчителі та батьки для проведення театралізованого заходу «Доброта та милосердя Святого Миколая», що відбулося під девізом:

            Людина починається з добра,

З уміння співчувати, захистити.

Це зрозуміти всім давно пора,

Бо ми прийшли у світ добро творити.

 

Прибули на свято до дітей  лісові мешканці,  святі ангелики ,  Ябеда та інші казкові герої. Звичайно ж,  не обійшлося і без підступного чорта Антипка.

Особливої  чарівності святу надавала і святково прибрана школа. Напередодні  Дня Святого Миколая класи було прикрашено по-святковому, а на коридорі першого поверху школи встановили красуню-ялинку, яка в цей день світилась різнокольоровими вогнями та навіювала всім присутнім святковий новорічний настрій.

Під звуки веселих мелодій дійові особи вистави розповіли присутнім про життя святого Миколая, казково обіграючи очікування на появу чарівного довгожданого гостя. Діти співали  пісні, декламували  вірші про Святого Миколая, про доброту, любов до ближніх. Святі ангелики принесли із небесної канцелярії книги добрих та поганих вчинків дітей. Та після кропіткої перевірки виявилось, що поганих дітей у стінах нашої школи не виявилось. Тому на завершення свята до дітей прийшов справжнісінький Святий Миколай. Бажаний гість привітав усіх зі святом та подарував солодкі подарунки. Щирі посмішки, які є джерелом щастя, були на обличчі у кожного. Підготували свято учні школи під керівництвом вчителя музичного мистецтва Ніколенко Н. М.

Існує чимало легенд про добрі справи Святого Миколая. Але найголовніше, він робив це все не для слави, а таємно і від усієї душі. Дуже хотілося б, щоб добрі чудеса для наших дітей ніколи не закінчувались, а цей день для всіх став святом Милосердя, Доброти, Прощення та Любові до ближніх. Хочеться звернутись до дітей з такими словами: «Поважайте, цінуйте своїх батьків. Будьте завжди побожні та чесні. Не все легке в житті. Важку життєву дорогу зуміє той пройти, хто серцем прихилився до добра святого. А батьки в свою чергу, щоб подавали гарний приклад своїм діточкам