Свято весни

Головна » Новини » Свято весни   

Молитва і пісня, і слово натхненне.

Із цього починається ненька для мене.

З тієї молитви, що мати навчає,

Дорогу у світ дитя  починає.

 

Мамочко! Нене, мамусю, матусе...

Всі найніжніші у світі слова

В імені тому, за котре молюся,

Щоб ти здорова була і жива!

 

Під таким девізом провели своє свято для мамів та бабусь учні 5 та 10 класів під керівництвом класного керівника Ніколенко Наталії Михайлівни.

 

    8 березня. Саме в цей день людство вшановує жінку, жінку-матір, жінку-світоч, жінку-трудівницю, жінку-берегиню життя на землі. Мати... Це перше слово, яке з радістю та усмішкою вимовляє дитина. Мама – які надлюдські глибини скарбів містять вони в собі. А мамина колискова звучить найніжнішою музикою, і тоді, коли посрібляться наші скроні, не мав би світ стільки геніїв, стільки великих мужів, якби над їхнім дитинством не тремтіло б серце матері. Мати – корінь життя, та квітка, промінь якої ніколи не в’яне, а розцвітає з плином літ все ясніше. Міцно тримає жінка свічку життя, затуляючи її тендітний вогник от подихів вітру, подиху зла.

         Мама — найкоштовніший дарунок долі для кожної людини. І щасливий той, хто росте під теплим материнським крилом. Коли  у тебе є рідна матуся, то неважливо скільки  тобі років, 10 чи 50, ти почуваєшся дитиною. Адже кожна мати має дар дарувати своїм дітям почуття прихистку, ніжної, але такої незамінної та незламної материнської допомоги.

         І так хочеться хоч чимось віддячити їм, нашим любим матусям та бабусям, за їх невтомну працю та любов. А чи є що найкраще для них, як любов їх дітей? Тому і звучали на святі вірші та пісні, сповнені вдячності та любові. Діти з усією любов’ю розігрували  перед  рідними людьми веселі сценки, демонстрували фото  та відео презентації.

Особливо цікавим моментом був момент перегляду презентації «Твір про матусю», під час якої матері повинні були відгадати серед запропонованих текстів розповідь своєї дитини.  Це дійство викликало багато позитивних емоцій, адже кожна дитина намагалась дібрати  якнайкращі слова для рідної людини. А нагородою за відгаданий твір стали  подарунки, виготовлені вправними дитячими руками.

Та все ж найбільш приємним та хвилюючим було читання дітьми молитви для мами. Адже це і було темою заходу, який мав назву «За рідну матусю  щиро помолюся».  Вогник, який ми запалили, символізував горіння наших сер­дець, пристрасне бажання наділити своїх рідних мам добрим здоров’ям та життєдайною силою. Загальновідомо, що дитячі слова молитви, слова щирого прохання, сповнені любов’ю та турботою, неодмінно будуть почуті. Тому ми запалили свічечки і приєднали свої молитви до усіх молитов, що прохають у Бога здоров’я та віку своїм матусям.

Молюся Вам, єдиний Боже, — Мамо.

Молюся, та нічого не молю:

Ні харчу, срібла-злата, ані краму...

Живіть лишень! Благаю і велю!

Бо Ви ж, Матусю, — мова України,

Бо Ви ж, Матусю, — доля трудова,

Бо Ви — натхненна пісня солов'їна.

Душа народу рідного жива.

Молюся Вам, єдиний,Боже, — Мамо...

Не обминули своєю увагою ми і любих бабусь.  І для них звучали добрі слова та дзвінкоголосі пісні. І, звичайно ж, щирі слова молитви.

Богородице-мати!

О Пречистая Діво!

Тобі дяку складати

Я беруся несміло.

Я молюся до тебе

За матусю і неньку —

Зачинательку роду,

За бабусю рідненьку.

 

 

      Нехай слова нашої щирої молитви  стануть для кожного з нас повсякденною потребою. Нехай кожне наше слово та діяння буде дякою матері за її нелегку працю.

 

 

Завершилось свято чаюванням у приємному колі рідних та друзів.