На Святого Миколая

Головна » Новини » На Святого Миколая   

                     

                       Святий та добрий Миколаю,

На тебе ждемо вже давно,

Що даш Ти нам – ми ще не знаєм,

Та просимо Тебе одно:

Ти нашим родичам дай сили,

Щоб виховати нас могли,

Від Бога втіхи дочекали,

Коли зростуть їх діточки.

Усьому нашому народу

Дай добру волю й многа літ,

Щоб пісня – слава України,

Полинула на цілий світ.

Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День Святого Миколая.

Напередодні цього дня діти згадують усі свої добрі та погані вчинки, а також пишуть листи до Святого Миколая. Дорослі ж просто сподіваються отримати якийсь подаруночок, адже хоч і маленький, але приємно отримати кожному. Це довгожданний день року, адже невідомо, що на тебе чекає – подарунок, а чи, може, різочка?! Слухняних діток під подушкою чекають гостинці, а от бешкетникам варто задуматися про свою поведінку та чекати в подарунок тільки різочку. 

Святий Миколай завітав і до Юрковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, де в інтерактивному класі зібралися учні та вчителі для проведення заходу «На Святого Миколая».

А яке передноворічне свято без ялинки? Напередодні  дня Святого Миколая класи було прикрашено по-святковому, а на коридорі першого поверху школи було встановлено красуню-ялинку, яка в цей день світилась різнокольоровими вогнями та навіювала всім присутнім святковий, новорічний настрій.

Нині ми пов’язуємо Свято Миколая тільки з подарунками і часто навіть не здогадуємося про глибоке релігійне коріння та особливості відзначення цього свята нашими предками. За допомогою ІКТ всі присутні ознайомилися з історією улюбленого зимового свята, цікавими розповідями про Святого Благодійника, якого в народі іменують Великим Чудотворцем. Святий Миколай (або Ніколаус) – це реальна історична особа - візантійський єпископ, що прославився своєю любов'ю до дітей і допомогою бідним.

 Існує чимало легенд про добрі справи Святого Миколая. Але найголовніше, він робив це все не для слави, а таємно і від усієї душі. Після цього місцеві жителі обрали його своїм єпископом. Навіть після смерті єпископа у місті почали відбуватися чудеса: хворі, що приходили до його могили, зцілювалися, а образ Миколая захищав людей в далеких подорожах та життєвих незгодах. Після всіх цих чудес Миколая долучили до лику святих.

Під звуки веселих мелодій продовжувалася концертна програма. Діти співали  пісні, декламували  вірші про Святого Миколая, про доброту, любов до ближніх. На завершення свята до дітей прийшов справжнісінький Святий Миколай. Бажаний гість привітав усіх зі святом та подарував солодкі подарунки. Щирі посмішки, які є джерелом щастя, були на обличчі у кожного.

Дуже хотілось, щоб добрі чудеса для наших дітей ніколи не закінчувались, а цей день для всіх став святом Милосердя, Доброти, Прощення та Любові до ближніх.

PS. Особливо слід відзначити організаційну роль розвитку волонтерського руху. До Дня Святого Миколая у Юрковецькій ЗОШ І-ІІІ ст.  проходила акція «Подарунки від Святого Миколая». Учні та вчителі школи зібрали та переслали в зону АТО посилку. В подарунки входили листи, малюнки та солодощі.