Мертві не простять, живі не забудуть

Головна » Новини » Мертві не простять, живі не забудуть   

 

 

Я зітхну…  Запалю обгорілу свічу.

               Помічаю: не замки – твердині, не  храми-

                         Скамянілий чорнозем – потріскані стіни плачу.

            Піднялись, озиваються в десятиліттях

        З далини, аж не мов з кам'яної гори

 Надійшли. Придивляюсь :« Вкраїна , двадцяте століття»

                                   І не рік. А криваве клеймо :« Тридцять три».

 

        Багато років минуло після  Голодомору 1932 -1933рр. , але пам'ять не може забути ці страшні події. Вони знову і знову спливають  і нагадують нам, що потрібно шанувати та згадувати тих, хто невинно загинув у той страшний час. У пам'ять про мільйони загиблих людських душ, які могли б спокійно жити на землі ,ростити своїх дітей і радіти кожному дню. Але доля вирішила  для нас усіх зробити випробування, яке ми вистояли . Ми запалили свічку пам'яті за жертвами Голодомору, цих вогників має бути багато. Вони символізують нашу скорботу  і  пам'ять про  мільйони загублених душ українців, вогники повинні зігріти душі  загиблих  і завжди нам нагадувати , що пережив український народ.

       В інтерактивному класі Юрковецької  ЗОШ І-ІІІ ст. був проведений  виховний захід  : «Мертві не простять, живі не забудуть….» , проведений вчителем історії    Вакуленко С.А. та учнями  9 класу.

      Метою виховного заходу було:  ознайомити учнів з трагічним минулим нашого народу, виховувати  патріотів своєї держави, щоб вміли співчувати та бережно ставитися до історії своєї Батьківщини.                                                                                                              

       Нині доля нашої України у наших  руках , щоб трагедія знову не повторилась, нам потрібно , щоб наші руки були міцними та надійними , а розум був світлим та кмітливим , а серце, щоб було з добрими помислами. І Господь Бог ніколи нас не залишить, а завжди буде нас оберігати  та направляти на  істинний шлях.

                   Підготувала  Вакуленко С.А.