День Української державності

Головна » Новини » День Української державності   
 
 День  української державності.     
                                                                                                                                             28 липня 2022 року Україна вперше відзначає День  української державності.
Це державне свято має для України велике значення тому, що для українського народу становлення національної державності відбувалось упродовж тривалого часу. Українська державність має свою давню історію національно – визвольної боротьби українського народу за свою державу. Ця боротьба була спрямована на визволення  українського народу з-під іноземного панування  та здобуття державної незалежності. У періодизації історії Української держави можна виділити такі періоди її розвитку та становлення: перший- Русь Україна, Галицько-Волинська держава; другий-Запорізька Січ та Гетьманщина: третій- УНР та Центральна Рада, Українська держава за П. Скоропадського, УНР за Директорії та ЗУНР. Четвертий- сучасна Українська держава. На жаль, Україні постійно потрібно боротися за свою територіальну цілісність. Проте українці, формувалися волелюбними і завжди  прагнули мати свою державу, а в часи її відсутності завжди піднімалися на боротьбу за її відродження.
   Кожен народ передусім зобов’язаний досконало знати своє минуле, своє коріння, бо « хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього». На долю України випало дуже багато випробувань, яких вона повинна витримати і все таки вистояти і досягти своєї бажаної мети - стати цілісною , недоторканою державою .Слава Україні! Героям Слава!
    28 липня о 9.00 год. вчителі Юрковецького ліцею разом із громадськістю зібралися біля памятного знака  « Героям Небесної Сотні Героям АТО/ООС»,щоб відзначити День української державності та вшанувати пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.