Ангели пам'яті

Головна » Новини » Ангели пам'яті   

«Ангели пам’яті»

 

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас. Україна заплатила високу ціну за свій європейський вибір на Майдані і продовжує платити у війні на Донбасі, яку розв’язала російська влада, взявши курс на знищення української державності. Ця ціна показує нам, що ми здобуваємо щось безцінне, що не вимірюється безвізовим режимом чи зоною вільної торгівлі. Ми відвойовуємо власну розтоптану гідність, Богом нам дану, і свідчимо про неї світові.

19 лютого об 11.00 год. учні та вчителі Юрковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів разом із громадськістю зібралися біля пам’ятного знака «Героям Небесної Сотні Героям АТО/ООС», щоб долучитися до Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті», присвяченій розстрілам Героїв Небесної Сотні, які розпочалися 18 лютого  2014 року на вулиці Інститутській в м. Києві. Присутні у глибокій скорботі низько схилили голови і вшанували пам’ять  Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь, правду і гідність і віддали найдорожче - своє життя, за нас, за Україну, хвилиною мовчання.

У кожного з присутніх спостерігались сум в очах та біль у серцях, які подумки згадували людей, хоч і незнайомих їм, які героїчно віддали своє життя в ім’я кращого майбутнього.

Учні школи, готуючись до акції, виготовили паперові ангелики, як символ розстріляних людей і нашої пам’яті про їх подвиг. Адже  події, які відбулися сім років тому, назавжди вкарбувалися в історію України, в серце кожного українця. Паперові білі ангели були розміщені на деревах, кущах, вазонах біля пам’ятних місць Героїв Небесної Сотні, що розташовані в парку та приміщенні школи.

       Подіям Майдану 2014 року присвячені виховні години, бесіди, перегляди презентацій та документальних хронік, підготовлені та проведені вчителями для своїх вихованців. А саме: бесіда «Небесна Сотня» (1-2 кл., класоводи Ємсенко Р. П., Кирилюк Т. А.,), бесіда «Зростаймо патріотами» (3-4 кл., Купець Г. В., Осіпенко В. О.), бесіда «У нашій пам’яті назавжди залишились» (5 кл., кл. керівник Купець С. Ю.), виховна година «Вони помирали, щоб жила Україна» (6, 10 кл., кл. керівники Вакуленко С. А., Купець О. В.), бесіда «Небесна Сотня поіменно. Пам’яті Героїв Небесної Сотні» (7 кл., кл. керівник Войтко О. П.), виховна година «Герої не вмирають» (8 кл., кл. керівник Ніколенко Н. М.), виховна година «До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні» (9 кл., кл. керівник Дяченко С. Г.), презентація+ документальна хроніка «Майдан: пам’ятаємо, шануємо, скорбимо» (11 кл., кл. керівник Бірецький В. В.).

Ми повинні пам’ятати героїв, котрі віддали своє життя за краще майбутнє, а також допомогти усвідомити багатьом людям те, що за себе і свою державу потрібно боротися.

          Честь і шана тим, хто відійшов у небуття, але пам’ять про яких вічно житиме у наших серцях! Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує всіх живих, дасть нам силу й волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

 

Слава Україні!  Героям слава!