Ми нащадки козацького роду

Головна » Новини » Ми нащадки козацького роду   

Ми нащадки козацького роду

    День захисників і захисниць України - свято, що відзначається 14 жовтня у день Святої Покрови Пресвятої Богородиці  водночас з Днем Українського козацтва, з днем створення УПА.  Це свято пам'яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті  та звитяги, свято вдячності всім, хто захищав і захищає нашу рідну землю. Це свято  стало не просто державним , а поправді всенародним, бо захисниками і захисницями незалежності та суверенітету України в наш час є військові і добровольці,    волонтери, дорослі і  діти – всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу на Сході України.

    З метою виховання  патріотичних почуттів до рідної землі, поваги до історичного минулого нашої країни, поваги до захисників України та взаємоповаги один до одного, формування  в молоді потреби та уміння жити в громадянському  суспільстві  в Юрковецькому ліцеї було проведено виховний захід  «Ми нащадки козацького роду», присвячений  Дню захисників і захисниць  України. Організатором заходу була вчитель математики Дяченко Світлана Григорівна.

   На свято були запрошені учасники АТО/ООС, вчителі та учні .  З вітальним словом до присутніх звернулася директор школи Шклярук Надія Григорівна. У своєму виступі вона наголосила про важливість виховання патріотичних почуттів у молоді, про роль історичного минулого і сьогодення у формуванні громадянина-патріота.

   Учні 10, 9,5, 4,1 класів під час виступу з усією щирістю дитячої душі бажали захисникам України благополуччя і сил, здоров’я і щастя. Ми пам’ятаємо про тих,  хто  загинув  відстоюючи незалежність  нашої України, і  тих, хто в наш час стоїть на сторожі миру і суверенітету.  

   Нехай патріотизм, сила волі та незламна віра у щасливе майбутнє рідної землі стануть нашими вірними друзями на все життя. Миру, добра і процвітання нашій країні. Велика дяка і пошана нашим захисникам!